Góralskie lody z góralską polewą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

pyszne lody góralskie dla ochłody

Góralskie lody z góralską polewą

Składniki:

Góralskie lody z góralską polewą

 

  • 20 gram prażonych siekanych migdałów
  • 20 gram rodzynek
  • 40 gram cukierków ślazowych
  • 2 lody waniliowe
  • 1 łyżka śmietanki

Sposób przygotowania:

Góralskie lody z góralską polewą
Lody wyjęłam z lodówki aby w domowej temperaturze troszkę się rozpuściły, a w między czasie do miseczki wrzuciłam prażone migdały, rodzynki.Cukierki ślazowe pokruszyłam nożem i również dorzuciłam do miseczki dodając na koniec jedną łyżkę śmietanki.Całość wymieszałam i przełożyłam do rozpuszczonych lodów.Jeszcze raz tym razem z lodami wymieszałam i wstawiłam do zamrażalnika na 10 minut. Podaję schłodzone.

Tagi:

lody lody