Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Gorgonzola z winogronami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Raclette to przepyszna zabawa! A smaki pleśniowego sera i słodkich winogron znakomicie się komponują.

Gorgonzola z winogronami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gorgonzola z winogronami

 

 

Sposób przygotowania:

Gorgonzola z winogronami
Winogrona zdejmujemy z gałązek i po umyciu każdy owoc przekrajamy na pół i usuwamy z nich pestki. Ser kroimy w kostkę. Na tacce do raclette kładziemy trochę sera i kilka winogron. Zapiekamy w odpowiednim miejscu urządzenia do grillowania przez ok. 5 minut- aż ser się roztopi i nieco podpiecze.
Gorgonzola z winogronami
Z umytych winogron przekrojonych na pół usuwamy pestki
Gorgonzola z winogronami
Na tacce kładziemy kilka kawałków sera pleśniowego
Gorgonzola z winogronami
Dokładamy winogrona- ilość zależy od własnych upodobań
Gorgonzola z winogronami
Zapiekamy w odpowiednim miejscu urządzenia do grillowania