iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Gotowana łopatka z makaronem i groszkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobre lekkie i zdrowe danie

Gotowana łopatka z makaronem i groszkiem

Składniki:

Gotowana łopatka z makaronem i groszkiem

 

  • 4 szt groszek cukrowy - strąki,
  • 30 dag łopatka bez kości,
  • 1/2 szt makaron ryżowy nitki,
  • 1/2 szt papryka żółta,
  • 1/2 szt papryka czerwona,
  • sos sojowy,
  • sos chili Tao Tao,
  • sól do smaku
  • natka pietruszki
  • przyprawa uniwersalna

 

 

Sposób przygotowania:

Gotowana łopatka z makaronem i groszkiem
Makaron ryżowy wkładamy do miski z gorąca osoloną wodą nakrywamy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie odcedzamy . Papryki myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę . Mięso gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej ,następnie kroimy je w małe kawałki . Groszek gotujemy w wodzie z mięsem .Wrzucamy go pod koniec gotowania na ok 5 min . Wykładamy na talerz makaron ,dodajemy paprykę doprawiamy sosem chili .Na środek kładziemy mięsko po bokach groszek ,kropimy sosem sojowym .Ozdabiamy natką pietruszki