IGGI

IGGI

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Gotowane rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rzodkiewki z innej, mniej znanej strony

Gotowane rzodkiewki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gotowane rzodkiewki

 

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • 1l wody

Sposób przygotowania:

Gotowane rzodkiewki
Rzodkiewki dokładnie myjemy, pozbywamy natki i kiełków, obieramy ze skórki. Szczypiorek myjemy, siekamy drobno. Wodę dosyć mocno solimy, doprowadzamy do wrzenia. Do osolonego wrzątku wrzucamy oczyszczone rzodkiewki, gotujemy ok.15-20 minut. Rzodkiewki powinny stać się szkliste i łatwo dać się nabić na widelec.Po odsączeniu odstawiamy do wystudzenia - podajemy ciepłe, jednak nie gorące. Posypujemy szczypiorkiem.
Gotowane rzodkiewki
Dokładnie oczyszczone i obrane rzodkiewki wrzucamy do wrzątku.
Gotowane rzodkiewki
Gotowane rzodkiewki ze szczypiorkiem gotowe do podania