Sposób przygotowania:
Turecka zupa z piersią z kurczaka i warzywami
🔘 Do garnka z zimną wodą włożyć ziemniaki, cebulę, czosnek, paprykę, marchewkę, pomidory i plaster cytryny. Na wierzch położyć kawałki kurczaka, wsypać sól, przyprawę curry i wlać oliwę z oliwek. Później garnek przykryć pokrywką i gotować do miękkości mięsa i warzyw.
🔘 Następnie z garnka wyjąć miękkie mięso i plasterek cytryny. Mięso rozdrobnić ( rozszarpać ) przy pomocy dwóch widelców, natomiast warzywa zblendować blenderem ręcznym. Teraz do zupy dodać makaron ( gwiazdki ) i gotować na małym ogniu przez około 8 minut, pod koniec dodać natkę pietruszki. Następnie do zupy z powrotem włożyć mięso, doprawić czarnym pieprzem i przyprawą maggi. Jeśli konsystencja zupy jest gęsta, należy ją rozcieńczyć niewielką ilością gorącej wody.
🔘 Następnie z garnka wyjąć miękkie mięso i plasterek cytryny. Mięso rozdrobnić ( rozszarpać ) przy pomocy dwóch widelców, natomiast warzywa zblendować blenderem ręcznym. Teraz do zupy dodać makaron ( gwiazdki ) i gotować na małym ogniu przez około 8 minut, pod koniec dodać natkę pietruszki. Następnie do zupy z powrotem włożyć mięso, doprawić czarnym pieprzem i przyprawą maggi. Jeśli konsystencja zupy jest gęsta, należy ją rozcieńczyć niewielką ilością gorącej wody.