Sposób przygotowania:
Gotowany sernik w pucharkach
Dzień wcześniej przekładamy oba jogurty na sitko wyłożone gazą ustawione na misce i odstawiamy do lodówki na całą noc aby odciekły. Na drugi dzień myjemy borówki i kilka odkładamy do ozdoby.
Do garnka wkładamy olej kokosowy, wsypujemy cukier i wstawiamy na gaz. Rozpuszczamy olej z cukrem. Dodajemy serek z jogurtów i mieszamy. Zagotowujemy.
W mleku rozpuszczamy budyń i wlewamy do masy serowej i ciągle mieszając zagotowujemy.
Gotujemy aż zgęstnieje-ciągle mieszamy. Odstawiamy na pół godziny do przestudzenia.
Do chłodnej masy sernikowej wsypujemy borówki i delikatnie mieszamy. Przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
W tym czasie ubijamy śmietankę z cukrem waniliowym i układamy na masie sernikowej. Dekorujemy odłożonymi borówkami i wkładamy do lodówki.
Przechowujemy w lodówce.
Do garnka wkładamy olej kokosowy, wsypujemy cukier i wstawiamy na gaz. Rozpuszczamy olej z cukrem. Dodajemy serek z jogurtów i mieszamy. Zagotowujemy.
W mleku rozpuszczamy budyń i wlewamy do masy serowej i ciągle mieszając zagotowujemy.
Gotujemy aż zgęstnieje-ciągle mieszamy. Odstawiamy na pół godziny do przestudzenia.
Do chłodnej masy sernikowej wsypujemy borówki i delikatnie mieszamy. Przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
W tym czasie ubijamy śmietankę z cukrem waniliowym i układamy na masie sernikowej. Dekorujemy odłożonymi borówkami i wkładamy do lodówki.
Przechowujemy w lodówce.