Sposób przygotowania:
Biszkopt z borówkamiBiszkopt
Do jajek wsypujemy cukier, cukier waniliowy i ubijamy do puszystości.
Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, wsypujemy do ubitych jaj, delikatnie mieszamy, wylewamy do formy o wymiarach 24/35cm, pieczemy 30 minut w 175*C, studzimy, kroimy na połowę.
Nasączamy.
Masa
Krem robimy według przepisu na opakowaniu,odkładamy kilka łyżek,do reszty dodajemy oczyszczone borówki, mieszamy, wykładamy na biszkopt, na masę wykładamy tężejącą galaretkę, wcześniej rozpuszczoną w szklance wody, przykrywamy drugą częścią biszkoptu, smarujemy odłożonym kremem.
Dwie galaretki rozpuszczamy w 2 szkl wody, odstawiamy do wystudzenia, dodajemy borówki, lekko tężejącą galaretkę wraz z borówkami wykładamy na biszkopt
gosia56
Bo
Częstuj się, Gosiu ;))