Sposób przygotowania:
Grecka babka
Masło ucieramy na puch. W innym naczyniu z 3/4 szklanki cukru i żółtek ucieramy kogel mogel. Z białek ubijamy sztywną pianę dodając szczyptę soli. Pod koniec ubijania piany z białek dodajemy resztę cukru i ubijać do momentu aż cukier się całkowicie w białku rozpuści. Puch z masła mieszamy razem z koglem moglem. Gdy masa będzie jednolita dodajemy na przemian mąkę i pianę z białek. nie przerywając mieszania dodajemy olejek waniliowy. Gdy ciasto jest jednolicie wymieszane Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto będzie upieczone wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy nie wyciągając z formy na około 5 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto z formy na talerzyk i i obsypać utartą czekoladą i rozdrobnionymi migdałami. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 20 minut a po tym czasie przykrywamy ciasto pokrywą do tortów i zostawiamy do następnego dnia.