Sposób przygotowania:
Grecka fantazja na waflu Good Food
Plastry bakłażana solimy, odstawiamy na 15 minut po czym osuszamy je ręcznikiem papierowym. Grillujemy je (posmarowane oliwą i natarte czosnkiem) na grillu lub patelni grillowej .Odkładamy je na ręcznik papierowy. Rozgniatamy serek Feta, dodajemy jogurt, posiekany czosnek i posiekane listki bazylii (czubki dwóch gałązek zostawiamy do dekoracji). Mieszamy. Kawałek ogórka kroimy wzdłuż na dwie połówki. Z ogórka wyjmujemy gniazda nasienne. Kroimy go na plasterki. Układamy na waflach plastry bakłażana, wokół brzegu pół -plasterki ogórka a w środek 1 czubatą łyżkę masy z Fety. Na górze umieszczamy nacięte pomidorki koktajlowe. Dekorujemy szczypiorem i bazylią, posypujemy pieprzem cytrynowym.
thegrooba
Natala1210