Sposób przygotowania:
Greckie tortille
Ser kroimy w kostkę, sałatę dzielimy na części, rzodkiewkę i ogórka kroimy w półplasterki, pomidorki w ćwiartki, cebulę w kosteczkę, oliwki w plasterki. Pierś z kurczaka lub jagnięcinę oprószamy przyprawami i podsmażamy. Łączymy z pozostałymi składnikami. Dodajemy sos przygotowany z oliwy z oliwek, roztartego czosnku, soli i pieprzu. Sosu nie powinno być za dużo.
Mąkę łączymy z pozostałymi składnikami i zagniatamy ciasto. Powinno być dość zwarte. Ciasto dzielimy na części, które cienko rozwałkowujemy i smażymy na suchej patelni z obu stron do momentu, aż pojawią się bąbelki powietrza. Przygotowane placki układamy na talerzu, wypełniamy nadzieniem i zawijamy. Tortille możemy podawać z dowolnym sosem/ dipem.
Mąkę łączymy z pozostałymi składnikami i zagniatamy ciasto. Powinno być dość zwarte. Ciasto dzielimy na części, które cienko rozwałkowujemy i smażymy na suchej patelni z obu stron do momentu, aż pojawią się bąbelki powietrza. Przygotowane placki układamy na talerzu, wypełniamy nadzieniem i zawijamy. Tortille możemy podawać z dowolnym sosem/ dipem.
kołczu
zbysiowa