Sposób przygotowania:
Grill ,,pod pajączkiem ,, :
Zmiksować w malakserze czosnek i mięso .Wymieszać z jajkiem , miętą , natką pietruszki , majonezem i curry .Doprawić Przyprawą ,, Z czosnkiem i ziołami na grilla " i pieprzem. Dobrze wyrobić.
Namoczyć patyczki do szaszłyków . Oblepiać masą mięsną patyczek na 1/3 długości tworząc wałeczek. Piec na grilu lub patelni grilowej obracając w trakcie pieczenia przez ok. 10 minut .
Podawać z sosami jogurtowymi , sałatami i pieczywem typu pita lub pieczonymi ziemniakami .
Mnie spodobał się sposób który gdzieś wypatrzyłam : kroję pomidory w kostkę , cebulkę w piórka i mieszam z kolorowymi sałatami . W pojemniku ( szklankach po jednej porcji- lub miskach całość )- wsypuję na dno trochę warzyw zmieszanych z sałatą , skrapiam olejem z sokiem z cytryny, posypuję odrobiną ,, Sosu sałatkowego czosnkowo- ziołowego "i w taki pojemnik wstawiam upieczone kofty .
Namoczyć patyczki do szaszłyków . Oblepiać masą mięsną patyczek na 1/3 długości tworząc wałeczek. Piec na grilu lub patelni grilowej obracając w trakcie pieczenia przez ok. 10 minut .
Podawać z sosami jogurtowymi , sałatami i pieczywem typu pita lub pieczonymi ziemniakami .
Mnie spodobał się sposób który gdzieś wypatrzyłam : kroję pomidory w kostkę , cebulkę w piórka i mieszam z kolorowymi sałatami . W pojemniku ( szklankach po jednej porcji- lub miskach całość )- wsypuję na dno trochę warzyw zmieszanych z sałatą , skrapiam olejem z sokiem z cytryny, posypuję odrobiną ,, Sosu sałatkowego czosnkowo- ziołowego "i w taki pojemnik wstawiam upieczone kofty .