Sposób przygotowania:
Grillowana jagnięcina
Mięso myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem, nacieramy solą, pieprzem i suszoną miętą. Układamy na grillu. Cukinie myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem, kroimy w plastry, układamy na grillu z jagnięciną. Wstawiamy do piecyka, do części grilla, i grillujemy do czasu aż mięso i cukinia będą miękkie. Od czasu do czasu przekładamy mięso na drugą stronę. Ja grillowałam na 3-4. Podajemy z ryżem. Smacznego:)
edytaha
Netka
Dziękuję za miłe słowo, Edytko:)
Jagnięcina jest dobra, i zdrowa. Smak orginalny ale odpowiednio przygotowana jest bardzo smaczna.
zbysiowa
Netka
Dziękuję :)
W Polsce jagnięcina nie jest tak barardzo popularna, tutaj w UK, już bardziej, ale tutaj też jest bardziej zróżnicowane społeczeństwo więc i zapotrzebowanie na to mięso większe:)
mysza75
Netka
Dzięki Myszko:) Jak będziesz miała kiedyś okazję to spróbuj bo warto:)