SUPERPRZEPIS

Grillowana jagnięcina

  • 6
  • Netka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9
Grillowana jagnięcina Więcej zdjęć (2)

Smaczna jagnięcina, idealna na wiosenne grillowanie w ciepłe dni. Podawana z cukinią i ryżem.

Składniki:

Grillowana jagnięcina

 

  • 4 kotleciki jagnięce ( lamb chops, 467 g )
  • sól
  • pieprz
  • suszona mięta
  • 2 małe cukinie

Sposób przygotowania:

Grillowana jagnięcina
Mięso myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem, nacieramy solą, pieprzem i suszoną miętą. Układamy na grillu. Cukinie myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem, kroimy w plastry, układamy na grillu z jagnięciną. Wstawiamy do piecyka, do części grilla, i grillujemy do czasu aż mięso i cukinia będą miękkie. Od czasu do czasu przekładamy mięso na drugą stronę. Ja grillowałam na 3-4. Podajemy z ryżem. Smacznego:)
Grillowana jagnięcina
Mięso nacieramy przyprawami i ukłądamy na grilu razem z cukinią

Tagi:

cukinia