WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 927]

Grillowana kajzerka z wieprzowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kanapka na ciepło czyli ugrillowana chrupiąca kajzerka ze smażoną wieprzowiną, salami, wędzonym serem, sałatą i sosem czosnkowym.

Grillowana kajzerka z wieprzowiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana kajzerka z wieprzowiną

 

  • 1 kajzerka
  • kilka kawałków smażonej lub duszonej wieprzowiny
  • kilka plasterków salami
  • kilka plasterków wędzonego sera żółtego
  • liść sałaty
  • sos czosnkowy

Sposób przygotowania:

Grillowana kajzerka z wieprzowiną

ETAP 1:

Kajzerkę przekroić na pół jak do kanapki i każdą połówkę posmarować cienko sosem czosnkowym. Na sosie ułożyć plasterki wędzonego sera.
Na jednej połówce położyć liść sałaty.

Wieprzowinę poszarpać lub pokroić na kawałki i ułożyć na jednej z połówek bułki. Na drugiej połówce ułożyć plasterki salami.

Bułkę złożyć jak kanapkę i włożyć do rozgrzanego grilla. Zamknąć pokrywę i grillować aż bułka się ładnie przypiecze a ser się roztopi.

Po ugrillowaniu kajzerkę przełożyć na talerz. Podawać na gorąco.

Grillowana kajzerka z wieprzowiną
Złożona kajzerka włożona do rozgrzanego grilla
Grillowana kajzerka z wieprzowiną
Kajzerka po wypełnieniu farszem i złożeniu
Grillowana kajzerka z wieprzowiną
Kajzerka z nałożonymi wszystkimi elementami nadzienia
Grillowana kajzerka z wieprzowiną
Kajzerka posmarowana sosem czosnkowym z nałożonym serem

Tagi:

danie kanapka