Sposób przygotowania:
Truskawkowy budyń jaglany
1) Do gotującej się wody wsypujemy kaszę jaglaną z dwóch woreczków.
2) Co chwilę mieszamy żeby kasza nam się nie przypaliła.
3) Kiedy kasza się ugotuje przekładamy ją do naczynia.
4) Wodę mieszamy z cukrem i wlewamy do garnka, wrzucamy ugotowaną kaszę jaglaną.
5) Do kaszy wlewamy kefir truskawkowy i mieszamy.
6) Na koniec wsypujemy proszek budyniowy, cały czas mieszamy i odstawiamy z ognia.
7) Gotowy budyń jaglany przekładamy do miseczek, truskawki kroimy w skośne plasterki i układamy na wierzchu, podajemy.
2) Co chwilę mieszamy żeby kasza nam się nie przypaliła.
3) Kiedy kasza się ugotuje przekładamy ją do naczynia.
4) Wodę mieszamy z cukrem i wlewamy do garnka, wrzucamy ugotowaną kaszę jaglaną.
5) Do kaszy wlewamy kefir truskawkowy i mieszamy.
6) Na koniec wsypujemy proszek budyniowy, cały czas mieszamy i odstawiamy z ognia.
7) Gotowy budyń jaglany przekładamy do miseczek, truskawki kroimy w skośne plasterki i układamy na wierzchu, podajemy.