WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Grillowana kanapka z mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chrupiąca ciepła i treściwa kanapka z majonezem żółtym serem, kotletem mielonym i ogórkiem konserwowym.

Grillowana kanapka z mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana kanapka z mielonym

 

  • 2 kromki chleba krojonego
  • 1 kotlet mielony
  • 2 plasterki żółtego sera
  • ogórek konserwowy
  • majonez
  • tłuszcz do odsmażenia kotleta

Sposób przygotowania:

Grillowana kanapka z mielonym

ETAP 1:

Kromki chleba ułożyć na desce do krojenia i każdą z nich z jednej strony posmarować majonezem.

Na majonezie na każdej kromce ułożyć po plasterku żółtego sera. Kotlet mielony przekroić na dwie połówki i odsmażyć na tłuszczu na patelni tak aby był chrupiący.

Odgrzanego kotleta wyłożyć na ręcznik papierowy i odsączyć z tłuszczu. Następnie ułożyć na jednej kromce chleba.

Na kotlecie ułożyć plasterki ogórka konserwowego. Kanapkę złożyć i włożyć do rozgrzanego grilla elektrycznego.

Grillować aż chleb ładnie się przypiecze a ser roztopi. Podawać od razu po ugrillowaniu na ciepło.

Grillowana kanapka z mielonym
Kanapka z mielonym po ugrillowaniu w grillu elektrycznym
Grillowana kanapka z mielonym
Złożona kanapka włożona do grilla elektrycznego
Grillowana kanapka z mielonym
Kanapka z nałożonymi wszystkimi elementami nadzienia
Grillowana kanapka z mielonym
Kotlet mielony odgrzany ułożony na żółtym serze.

Tagi:

kanapka grill