Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Makaron z boczkiem i pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowany makaron jest świetnym posiłkiem jako szybki obiad czy też lunch w pracy. Odgrzany i zimno smakuje świetnie. Gorący możemy posypać serem żółtym i polać ketchupem.

Makaron z boczkiem i pieczarkami

Składniki:

Makaron z boczkiem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Makaron z boczkiem i pieczarkami
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.

Boczek oraz obrane pieczarki pokroić w kostkę.

Cebulę posiekać drobno.

Na suchą patelnie wrzucić boczek, gdy wytopi tłuszcz dodać cebulę a po chwili pieczarki.

Doprawić solą i pieprzem.

Smażyć kolejne 5 min.

W między czasie ogórki pokroić w kostkę.

Do dużej miski przełożyć makaron, dodać kiełbasę z cebulą i pieczarkami oraz ogórki.

Wszystko dokładnie razem wymieszać.

Tagi:

makaron danie