Sposób przygotowania:
Makaron z boczkiem i pieczarkami
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Boczek oraz obrane pieczarki pokroić w kostkę.
Cebulę posiekać drobno.
Na suchą patelnie wrzucić boczek, gdy wytopi tłuszcz dodać cebulę a po chwili pieczarki.
Doprawić solą i pieprzem.
Smażyć kolejne 5 min.
W między czasie ogórki pokroić w kostkę.
Do dużej miski przełożyć makaron, dodać kiełbasę z cebulą i pieczarkami oraz ogórki.
Wszystko dokładnie razem wymieszać.
Boczek oraz obrane pieczarki pokroić w kostkę.
Cebulę posiekać drobno.
Na suchą patelnie wrzucić boczek, gdy wytopi tłuszcz dodać cebulę a po chwili pieczarki.
Doprawić solą i pieprzem.
Smażyć kolejne 5 min.
W między czasie ogórki pokroić w kostkę.
Do dużej miski przełożyć makaron, dodać kiełbasę z cebulą i pieczarkami oraz ogórki.
Wszystko dokładnie razem wymieszać.
SylaUla
Martyna12
Zgadza się :)