katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1600]

Grillowane skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doprawione skrzydełka bezpieczniej jest położyć na tackę gdyż położone bezpośrednio na ruszcie lubią się dość szybko zwęglić.

Grillowane skrzydełka

Składniki:

Grillowane skrzydełka

 

  • skrzydełka ok 1 kg
  • sól i pieprz
  • Marynata:
  • miód ok 2 łyżki
  • musztarda 2 łyżki
  • olej ok 3 łyżki
  • sos sojowy 1-2 łyżki
  • papryka słodka 1 łyżeczka
  • papryka ostra 1/2 -1 łyżeczka
  • czosnek przeciśnięty przez praskę 3 ząbki

Sposób przygotowania:

Grillowane skrzydełka
Mięso myjemy i osuszamy( ja obcinam końcówki). Oprószamy solą i pieprzem. Łączymy wszystkie składniki marynaty i polewamy skrzydełka. Mieszamy wcierając w mięso marynatę. Odstawiamy na ok 30 min ( można odstawić na dłużej). Skrzydełka przekładamy na tacki i ustawiamy na ruszcie. Grillujemy aż się zrumienią i będą miękkie.