Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Grillowana karkóweczka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pysznie przygotowane mieso grillowe

Grillowana karkóweczka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grillowana karkóweczka

 

Sposób przygotowania:

Grillowana karkóweczka
Mięso kroimy w ładne steczki. do miseczki wlewamy niewielką ilość oleju, dodajemy słodką papryczkę (można też dodać nieco ostrej), sól, pieprz, ziele angielskie oraz liście laurowe - wszystko dokładnie mieszamy. Mięso nacieramy tak przygotowanymi składnikami i zamykamy w plastikowym pojemniku, wkładamy na minimum 6 godzin do lodówki. Po wyjęciu grillujemy na wolnym ogniu, do czasu aż mięso będzie miękkie i rumiane.
Grillowana karkóweczka
mięso grillujemy na wolnym ogniu aby sie nie spaliło
Grillowana karkóweczka
mięso najlepiej smakuje razem z ketchupem