Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Grillowana karkówka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

smaczne i delikatne mieso z grilla

Grillowana karkówka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grillowana karkówka

 

Sposób przygotowania:

Grillowana karkówka
mięso marynujemy dzień wcześniej. Do oleju wciskamy obrany czosnek, dodajemy nieco soli pieprzu, po 2 ziela i liścia oraz 2łyżki przyprawy do grilla - mieszamy. Mieso kroimy w 2cm plastry i wkladamy do marynaty na 24h.

Mięso grillujemy na aluminiowej tacce przez 45 minu zmieniajac co 10 minut na drugą stronę, następnie przez 15 minut grillujemy mieso bezposrednio na ruszcie.
Grillowana karkówka
mięso w trakcie grillowania na aluminiowej taccce..
Grillowana karkówka
mięso podczas marynowania trzymamy w lodówce, by sie nie zapsulo