Sposób przygotowania:
Grillowana karkówka.
Kolendrę i rozmaryn rozgniatamy w moździerzu, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy pozostałe przyprawy oraz musztardę i olej, dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą smarujemy umytą i osuszoną papierowym ręcznikiem karkówkę. Mięso wkładamy na 5-6 godzin do lodówki. Po tym czasie pieczemy na grillu około 50- 60 minut- co kilka minut mięso przewracamy, aby się nam nie przypaliło. Można piec na grillu stołowym, jak i ogrodowym. Ja mniej więcej po 30 minutach nacięłam odrobinę mięso, aby łatwiej mi było kontrolować czas pieczenia, ale nie jest to konieczne.
elzbieta8960
Bernadetta
Dzięki Elu :) Ja pogrillowałam a karkówkę prawie całą Mężuś zjadł na służbie, bo jak ją zobaczył, to nie chciał nic innego do jedzenia zabrać... Ale twierdzi, że była pyszna :)