VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Grillowana karkówka z kolorowym pieprzem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Rewelacyjnie ugrillowana karkówka z ziarenkami kolorowego pieprzu, olejem z cytryną, bazylia i czosnkiem oraz majonezem. Smak zaskakujący. Przed podaniem możemy mięso skropić sokiem z cytryny.

Grillowana karkówka z kolorowym pieprzem

Składniki:

Grillowana karkówka z kolorowym pieprzem

 

  • 700 g karkówki
  • 30 ml oleju z czosnkiem i bazylią
  • Przyprawa do grilla
  • 2 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • Marynata:
  • 3 łyżeczki majonezu
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju z cytryna i bazylią

Sposób przygotowania:

Grillowana karkówka z kolorowym pieprzem
Karkówkę kroimy na płaty ok. 1,5 cm. Dokładnie nacieramy przyprawą do grilla i olejem z czosnkiem i bazylią. Kolorowy pieprz ucieramy w moździerzu. Posypujemy mięso .

W miseczce mieszamy marynatę: majonez, pokrojoną w kosteczkę cebulę i olej z cytryną i bazylią. Zalewamy mięso. Odstawiamy w szczelnie zamkniętym pojemniku do lodówki na noc.

Następnego dnia grillujemy mięso, często obracając.