migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Grillowana karkówka z fasolową sałatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Aromatyczna karkóweczka z grilla w towarzystwie sałatki z marynowanych pieczarek oraz czerwonej fasoli i fasolki szparagowej.

Grillowana karkówka z fasolową sałatką

Składniki:

Grillowana karkówka z fasolową sałatką

 

  • 6-7 plastrów karkówki

 

  • marynata do karkówki:
  • 1 łyżeczka miodu
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 6 łyżek oleju rzepakowego
  • 2 łyżki sosu teriyaki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka przyprawy do karkówki z grilla
  • 1 łyżeczka musztardy delikatesowej

 

Sposób przygotowania:

Grillowana karkówka z fasolową sałatką
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć karkóweczkę i dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić na minimum godzinę a najlepiej na noc do lodówki. Zamarynowane mięsko grillować z obu stron często obracająć aż ładnie się zarumieni. Przygotować sałatkę. Marynowane pieczarki pokroić na połówki lub ćwiartki. Czerwoną fasolę z puszki przepłukać. Zieloną fasolkę pokroić na małe kawałki i ugotować, przelać zimną wodą i osączyć. Wszystkie przygotowane składniki połączyć, dodać posiekaną natkę pietruszki. jeszcze raz wymieszac i skropić olejem. Pyszna sałateczka w sam raz do grillowanej karkóweczki lub kiełbaski.