VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Grillowana karkówka z musem paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Natarta ziołami, pyszna i soczysta karkóweczka. Idealnie komponuje się z musem paprykowym z pieczonej czerwonej papryki i cebuli. Na pewno nie raz wrócę do tego dania!

Grillowana karkówka z musem paprykowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grillowana karkówka z musem paprykowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowana karkówka z musem paprykowym
Karkówkę myjemy i kroimy w plastry. Każdy plaster przyprawiamy przyprawą do karkówki, oregano i ziołami prowansalskimi. Skrapiamy oliwą z oliwek i odstawiamy na jakiś czas do lodówki (tak żeby mięso przeszło aromatem ziół). Karkówkę grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej. Paprykę oraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Do rondelka wlewamy olej i dusimy warzywa pod przykryciem do miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu blendujemy na mus. 
Grillowana karkówka z musem paprykowym
Etap 1 Warzywa kroimy w kosteczkę, dusimy i blendujemy
Grillowana karkówka z musem paprykowym
Etap 2 Karkówke grillujemy na patelni grillowej