Sposób przygotowania:
Grillowana karkówka z whisky i majerankiem
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki.
Z podanych składników przygotowujemy marynatę łącząc ze sobą na jednolitą pastę: whisky, oliwę, miód, posiekany drobno czosnek i papryczkę chilli, musztardę i posiekany świeży majeranek.
Tak przygotowaną marynatą zalewamy karkówkę i marynujemy ją minimum 2 godziny.
Karkówkę wyjmujemy z marynaty, oprószamy ją solą i pieprzem i grillujemy po 3-6 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia.
Grillowaną karkówkę odstawiamy na 5 minut aby odpoczęła a potem serwujemy ją z ulubionymi dodatkami ;)
Z podanych składników przygotowujemy marynatę łącząc ze sobą na jednolitą pastę: whisky, oliwę, miód, posiekany drobno czosnek i papryczkę chilli, musztardę i posiekany świeży majeranek.
Tak przygotowaną marynatą zalewamy karkówkę i marynujemy ją minimum 2 godziny.
Karkówkę wyjmujemy z marynaty, oprószamy ją solą i pieprzem i grillujemy po 3-6 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia.
Grillowaną karkówkę odstawiamy na 5 minut aby odpoczęła a potem serwujemy ją z ulubionymi dodatkami ;)