Sposób przygotowania:
Grillowana kaszanka otulona boczkiem w kapuście
Kapustę ugotować z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku, liścia laurowego, ziela angielskiego oraz odrobiny przyprawy uniwersalnej. Gotować około 10 minut. Po ugotowaniu odcedzić i wystudzić.
Kaszanki wyjąc z opakowania, owinąć plasterkami boczku wędzonego.
Folie aluminiową rozwinąć, na foli położyć wystudzoną kapustę na kapuście ułożyć kaszankę owinięta boczkiem.
Kaszankę w foli zawinąć i ułożyć na rozgrzanym grillu. Grillować kaszankę około 20 - 30 minut od czasu do czasu obracając.
Podawać z pieczywem czy z pieczonymi ziemniakami.
Kaszanki wyjąc z opakowania, owinąć plasterkami boczku wędzonego.
Folie aluminiową rozwinąć, na foli położyć wystudzoną kapustę na kapuście ułożyć kaszankę owinięta boczkiem.
Kaszankę w foli zawinąć i ułożyć na rozgrzanym grillu. Grillować kaszankę około 20 - 30 minut od czasu do czasu obracając.
Podawać z pieczywem czy z pieczonymi ziemniakami.
gusia1000