lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Grillowana kiełbaska z dipem warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Grillowana kiełbaska z dipem warzywnym

Grillowana kiełbaska z dipem warzywnym

Składniki:

Grillowana kiełbaska z dipem warzywnym

 

  • 1 kg białej kiełbasy
  • sól
  • pieprz
  • ogórek
  • 4 rzodkiewki
  • cebula
  • 25 dag twarogu
  • 150 ml maślanki
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Grillowana kiełbaska z dipem warzywnym
Kiełbaski pokrój w ukośne plasterki,oprósz solą i pieprzem oraz olejem i grilluj ze wszystkich stron.Rzodkiewki umyj i pokrój w drobną kostkę,ogórka obierz i także drobno pokrój.Cebulę ze szczypiorkiem drobniutko posiekaj.Wszystkie warzywa wymieszaj ze sobą dodaj twarożek i maślankę.Całość dopraw do smaku.Tak przygotowany dip podawaj do grillowanej kiełbaski z świeżym pieczywem.