Sposób przygotowania:
Grillowana marynowana karkówka
Karkówkę kroimy na 4 grube plastry. Najlepsza do grillowania jest karkówka z błonami tłuszczu, dzięki nim grillowana karkówka jest bardziej krucha. Ząbki czosnku zgniatamy nożem i drobno siekamy. Tymianek/macierzankę siekamy nie musi być siekana bardzo drobno, można zostawić 4 gałązki i położyć po jednej na plaster karkówki bezpośrednio na grillu. Każdy plaster karkówki solimy, kładziemy siekany czosnek, tymianek, i polewamy po 1 łyżeczce oliwy i octu jabłkowego. Plastry karkówki układamy jeden na drugim i przykrywamy folią spożywczą. Tak przygotowaną karkówkę w marynacie odkładamy do lodówki na minimum 4 godziny. Zamarynowaną karkówkę układamy na rożnie rozgrzanego grilla i smażymy z każdej strony do uzyskania brązowego koloru. Gotową karkówkę podajemy na gorąco z ulubionym sosem lub chutney. SMACZNEGO!