Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Grillowana pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pierś z kurczaka w prostej marynacie z natką pietruszki, nadziana na patyczki do szaszłyków i upieczona na grillu.

Grillowana pierś z kurczaka

Składniki:

Grillowana pierś z kurczaka

 

  • 80 dkg piersi z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 garść natki pietruszki
  • 4 łyżki oleju
  • 2 czubate łyżki przyprawy do mięs
  • sól ziołowa do smaku

Sposób przygotowania:

Grillowana pierś z kurczaka
Mięso pokroić w długie, niezbyt grube paski. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, posiekaną natką pietruszki, przyprawą do mięs i solą ziołową. Marynatą pokryć mięso i odłożyć na ok. 2 godziny do lodówki. Zamarynowane mięso nadziać na patyczki do szaszłyków. mięso kłaść na rozgrzany grill. Grillować na rumiano z obu stron.