iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Grillowana pierś z kurczaka z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Grillowana pierś z kurczaka z mozzarellą i ryżem basmatti

Grillowana pierś z kurczaka z mozzarellą

Składniki:

Grillowana pierś z kurczaka z mozzarellą

 

  • 1 woreczek Ryżu basmatti,
  • 1 łyżka barszczu czerwonego w proszku instant
  • 1 pierś z kurczaka podwójna,
  • 1 kulka mozzarelli,
  • przyprawa do grilla,
  • 3 łyżki groszku zielonego konserwowego
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Grillowana pierś z kurczaka z mozzarellą
Ryż basmatti gotujemy według przepisu na opakowaniu można wodę lekko osolić . Po ugotowaniu dodajemy do niego łyżkę masła i proszek barszczu czerwonego instant . Jeżeli woli zamiast masła można dodać oliwę lub olej Wszystko dokładnie mieszamy . Pierś z kurczaka myjemy osuszamy posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy . Pod koniec grillowania układamy na piersi kawałek mozzarelli i jeszcze chwile grillujemy . Ryz wkładamy do foremki i serwujemy na talerzu .Obok kładziemy pierś z kurczaka z roztopionym serem i ozdabiamy groszkiem .