Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Grillowana pierś z kurczaka wg Mysiuni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

aromatyczne mięso z grilla.

Grillowana pierś z kurczaka wg Mysiuni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana pierś z kurczaka wg Mysiuni

 

Sposób przygotowania:

Grillowana pierś z kurczaka wg Mysiuni
Pierś z kurczaka kroimy w podłużne, cienkie paseczki. do miseczki wlewamy olej, dodajemy wszystkie przyprawy oraz rozgniecione zabki czosnku - dokładnie mieszamy. Do marynaty przekładamy mięso, mieszamy, zamykamy szczelnie pojemnik i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 6 godzin. Po tym czasie każdy kawałek mięsa z osobna nabijamy na szaszłyki. Grillujemy ok 15-20 minut, co jakiś czas obracając na drugą stron
Grillowana pierś z kurczaka wg Mysiuni
Pierś z kurczaka kroimy w podłużne, cienkie paseczki
Grillowana pierś z kurczaka wg Mysiuni
Do marynaty przekładamy mięso, mieszamy, zamykamy szczelnie pojemnik
Grillowana pierś z kurczaka wg Mysiuni
Po tym czasie każdy kawałek mięsa z osobna nabijamy na szaszłyki
Grillowana pierś z kurczaka wg Mysiuni
Grillujemy ok 15-20 minut, co jakiś czas obracając