Sposób przygotowania:
Zupa krem z zielonych i białych warzyw
Oskrobać rzepę i zetrzeć na tarce. Pokroić umyte pałki selera. Umyć i pokroić w plastry por. Obrać i pokroić na ćwiartki cebulę. Wlać do garnka wodę ok 2,5 l. Dodać warzywa, masło i posolić.
Gotować na małym ogniu, po kilku minutach dodać pokrojona w plastry cukinię. Gotować do miękkości warzyw a następnie zmiksować.
Zabielić śmietanką i doprawić pieprzem do smaku. Przygotować grzanki z pieczywa obsmażonego na maśle.
Podawać z grzankami i natką pietruszki.
Gotować na małym ogniu, po kilku minutach dodać pokrojona w plastry cukinię. Gotować do miękkości warzyw a następnie zmiksować.
Zabielić śmietanką i doprawić pieprzem do smaku. Przygotować grzanki z pieczywa obsmażonego na maśle.
Podawać z grzankami i natką pietruszki.
Przygotowanie warzyw
Oskrobać rzepę i zetrzeć na tarce. Pokroić umyte pałki selera. Umyć i pokroić w plastry por. Obrać i pokroić na ćwiartki cebulę.
gotowanie
Wlać do garnka wodę ok 2,5 l. Dodać warzywa, masło i posolić. Gotować na małym ogniu, po kilku minutach dodać pokrojona w plastry cukinię.
miksowanie i podawanie
Gotować do miękkości warzyw a następnie zmiksować. Zabielić śmietanką i doprawić pieprzem do smaku.
Przygotować grzanki z pieczywa obsmażonego na maśle. Podawać z grzankami, kawałeczkami żółtego sera i natką pietruszki.