Sposób przygotowania:
Wołowina z dżemem chilli i zieloną sałatką z papai
Przygotowanie: Wołowinę wyjąć z lodówki, odstawić na bok by złapała temperaturę pokojową, Zabieramy się za dresing: cukier mieszamy z sokiem z limonki i sosem rybnym, czosnek i papryczkę chili drobno siekamy, łączymy wszystkie składniki razem i odstawiamy miseczkę do lodówki. Dżem chili: cebulę i papryczkę chili siekamy i podsmażamy na oliwie z oliwek uważając by nie zeszklić cebuli ma być tylko miękka dodajemy ocet balsamiczny, cukier i mieszankę owocową Hortex zmniejszamy ogień i mieszając czekamy aż ocet zacznie wyparowywać a konsystencja naszego dżemu gęstnieć, gotujemy tak kilka minut, gotowy dżem przekładamy do miseczki i odkładamy na bok. Przygotowujemy sałatkę: papaję obieramy, wydrążamy środek i kroimy w drobne paseczki, pomidorki kroimy w zależności od wielkości jeśli są małe to na pół jeśli troszkę większe to na ćwiartki, wszystkie składniki mieszamy z porwanymi liśćmi ziół. Wołowinę obsypujemy świeżo zmielonym pieprzem i solą smażymy według upodobań ja lubię krwistą, czas smażenia jest uzależniony od wielkości wołowiny ja smażę po około 3 min z każdej strony