iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Steki wołowe czosnkowe

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię wołowinę. Jednak nie często mam okazję je przygotowywać. Dlatego jeśli już jest okazja do staram się przygotować ją jak najlepiej. Taki jest ten przepis bardzo pomysłowy.

Steki wołowe czosnkowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Steki wołowe czosnkowe

 

Sposób przygotowania:

Steki wołowe czosnkowe
Wołowinę kroimy na plastry średniej grubości. Doprawiamy solą, czosnkiem oraz pieprzem. Ziemniaki ze skórką kroimy w talarki a papryki na duże części. Pieczarki kroimy w plastry grubsze. Następnie nacieramy solą oraz pieprzem i grillujemy na patelni do grillowania. Jeśli nie mamy takiej patelni to smażymy je. Następnie kroimy ogórki na małe części a rzodkiewki w plastry. Siekamy drobno szczypiorek. W kostkę kroimy pomidory. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem i mieszamy razem. dodajemy oliwę i ocet. Łączymy wszystko dokładnie. I sałatkę schłodzimy. Następnie obrane pomidory siekamy i rozgniatamy. Dodajemy ogórki pokrojone w kostkę oraz cebulę posiekaną oraz przesmażoną. do tych składników dodajemy koncentrat i doprawiamy solą oraz pieprzem. Sos odstawiamy aby składniki sobą przeszły. Następnie smażymy plastry wołowiny po kilka minut z każdej strony. Podajemy z warzywami grillowanymi, sałatką oraz sosem.
Steki wołowe czosnkowe
Wszystkie składniki po przygotowani gotowe do odpowiedniego podania