Sposób przygotowania:
Steki wołowe czosnkowe
Wołowinę kroimy na plastry średniej grubości. Doprawiamy solą, czosnkiem oraz pieprzem. Ziemniaki ze skórką kroimy w talarki a papryki na duże części. Pieczarki kroimy w plastry grubsze. Następnie nacieramy solą oraz pieprzem i grillujemy na patelni do grillowania. Jeśli nie mamy takiej patelni to smażymy je. Następnie kroimy ogórki na małe części a rzodkiewki w plastry. Siekamy drobno szczypiorek. W kostkę kroimy pomidory. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem i mieszamy razem. dodajemy oliwę i ocet. Łączymy wszystko dokładnie. I sałatkę schłodzimy. Następnie obrane pomidory siekamy i rozgniatamy. Dodajemy ogórki pokrojone w kostkę oraz cebulę posiekaną oraz przesmażoną. do tych składników dodajemy koncentrat i doprawiamy solą oraz pieprzem. Sos odstawiamy aby składniki sobą przeszły. Następnie smażymy plastry wołowiny po kilka minut z każdej strony. Podajemy z warzywami grillowanymi, sałatką oraz sosem.