lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Wiosenna sałatka z jajem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Polecam wiosenną sałatkę jako przekąskę lub na kolację. Pyszna warzywna z jajem. Przygotowanie łatwe i przyjemne, sos nadaje fajnego smaku.

Wiosenna sałatka z jajem

Składniki:

Wiosenna sałatka z jajem

Składniki

Dodatkowo:

  • majonez 4 łyżki

 

 

  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka z jajem

Krok 1

Sałatę palcami rwę na mniejsze kawałki, pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę, ogórki myjemy, osuszamy i kroimy w półplasterki, szczypiorek drobniutko pokroić.

Paprykę również kroje drobno by odrobinki czerwone przebijały. Warzywa przekładamy do miski, doprawiamy sola i pieprzem. Jajka gotuję na twardo, obieram ze skorupek i kroje w ćwiartki.

Krok 2

Do miseczki wkładam cztery łyżki majonezu i tyle samo jogurtu greckiego. Mieszam do połączenia, doprawiam solą i pieprzem i polewam warzywa.

Po wymieszaniu kładę jaja( można razem wymieszać lub położyć na wierzchu).Podaję w szklanym naczyniu, efekt bardzo fajny.