Sposób przygotowania:
Grillowane bombki
Na początku należy umyć wszystkie warzywa, pokroić w pół plastry cebulę, ziemniaki i pieczarki. Kalafior i brokuł podzielić na małe kawałki. Umyć filet z kurczaka i pokroić w średnią kostkę.Na stole kładziemy podwójny kawałek folii aluminiowej. Na sam spód kładziemy 1 lub 2 plasterki boczku, na to kilka plasterków obranych ziemniaków, 4 kostki fileta z kurczaka, kilka pokrojonych w paski pieczarek, 3-4 pół - plastry cebuli, kilka kawałków kalafiora i brokułu. Wszystko to należy ostrożnie zawinąć w folii aluminiowej, uważać by nigdzie nie zrobić dziury. Warto dać na sam spód boczek jeśli ktoś nie lubi to ziemniaki po to aby nam się nie przypaliły pozostałe składniki. Taką bombkę można położyć na grilla, na spokojny ogień na ok. 15 minut.