Sposób przygotowania:
Grillowane brzoskwinie z serem feta
Brzoskwinie wyciągamy z puszki i myjemy je w wodzie, aby wypłukać je z syropu. Ser feta odcedzamy z wody i kroimy w drobną kostkę. Dowolną ilość malin dokładnie myjemy pod wodą. Jeżeli brzoskwinie są w całości, kroimy je na pół. Połówki brzoskwiń kładziemy na ruszcie grillowym na 5 minut od wklęsłej strony (tam, gdzie jest dziurka po pestce). Po upływie 5 minut brzoskwinie przewracamy i w dołek po pestce wsypujemy kostki sera feta. Grillujemy tak jeszcze około 3,4 minut. Całość zdejmujemy, kładziemy na ozdobnym talerzu i dekorujemy malinami. Smacznego!
edytaha
Klaud922
Ja osobiście nie lubię jak brzoskwinie są tak bardzo nasączone tym syropem. Dlatego też wolę je opłukać wodą i lekko osuszyć. Wtedy nawet feta "lepiej się trzyma". Nie spada tak ze względu na dużą ilość syropu. Proszę wypróbować. Ja osobiście bardzo lubię eksperymentować na grillu.