Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Grillowane gruszki z sosem miętowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszny deser z grillowanymi gruszkami i nutką mięty. Każdemu będzie smakować. Polecam gorąco, warto go zrobić.

Grillowane gruszki z sosem miętowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowane gruszki z sosem miętowym

 

  • 2 dojrzałe gruszki
  • kilka gałązek świeżej mięty
  • 1 łyżeczka śmietany 18%
  • ½ łyżki cukru pudru
  • sok z cytryny
  • cukier kryształ
  • cynamon

 

Sposób przygotowania:

Grillowane gruszki z sosem miętowym
Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Układamy na grillu. Grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony. Gruszki oprószamy cukrem kryształem oraz cynamonem. Miętę dokładnie płuczemy. Usuwamy łodygi. Listki mięty blendujemy z cukrem pudrem, śmietaną oraz sokiem z cytryny. Przygotowane gruszki układamy na talerzu, polewamy sosem.
Grillowane gruszki z sosem miętowym
Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Układamy na grillu.
Grillowane gruszki z sosem miętowym
Grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony. Gruszki oprószamy cukrem kryształem oraz cynamonem.
Grillowane gruszki z sosem miętowym
Miętę dokładnie płuczemy. Usuwamy łodygi. Listki mięty blendujemy z cukrem pudrem, śmietaną oraz sokiem z cytryny. Przygotowane gruszki układamy na talerzu, polewamy sosem.

Tagi:

gruszki owoce