mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Książka Kucharska: Szybkie przekąski z grilla

Grillowane gruszki nadziewane wątróbką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Gruszki z grilla w innym wydaniu

Grillowane gruszki nadziewane wątróbką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowane gruszki nadziewane wątróbką

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowane gruszki nadziewane wątróbką
Sposób wykonania: 1. Wątróbki umyj, oczyść z błonek i obtocz w mące. Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka, a następnie zeszklij na 2 łyżkach masła. Dodaj wątróbkę i smaż razem 5 minut. Skrop winiakiem. Oprósz solą, pieprzem, oregano i mieloną papryką. Po ostudzeniu wątróbkę pokrój na niewielkie kawałki.2. Śliwki drobno posiekaj i wymieszaj z serem lazur.3. Gruszki umyj i osusz. Z każdej zetnij grubszy podłużny plasterek tak, aby ogonek pozostał. Łyżeczką wydrąż miąższ z pestkami. Skrop środki sokiem z cytryny. Następnie napełnij nadzieniem. 4. Na wierzchu połóż wiórki masła. Tak przygotowane gruszki ułóż na tackach do grillowania. Piecz około 20 minut. 5.Cukinie kroimy na podłużne plastry i grillujemy. Ser rozrabiamy z jogurtem , doprawiamy solą, pieprzem. Każdy plaster cukinie smarujemy serem i zwijamy w ruloniki, Pomidorki kroimy na pól i grillujemy. Układamy na cukinii
Grillowane gruszki nadziewane wątróbką
Przygotowanie wszystkich produktów do grillowania
Grillowane gruszki nadziewane wątróbką
Wydrązenie gruszek i zrobienie farszu z wątróbki
Grillowane gruszki nadziewane wątróbką
Grillowanie nadziewanych gruszek i cukinii