Sposób przygotowania:
Gruszki z serem lazur i krewetkami
Gruszki umyć, wydrążyć z nich środek, zgrillować częścią wydrążoną około 3 minuty, następnie gruszkę przełożyć na stronę spodnią i włożyć do niej pokruszony ser lazur. Gruszkę grillujemy około 5-7 minut. Ser nawet jak się nie rozpuści do końca, to po ściągnięciu gruszki z grilla pod wpływem ciepła idealnie się rozpłynie. Nie polecam grillować za długo gruszki. Krewetki myjemy, obieramy, następnie robimy marynatę, oliwa z oliwek, bazylia świeża, oregano suszone, sól, pieprz. W czasie jak rozpalamy grilla krewetki mogą spokojnie się marynować. Grillujemy krewetki około 5 minut, i wykładamy na gruszkę którą dekorujemy pomidorkiem koktajlowym i gałązka oregano. Kwiatka na talerzu robimy z pomidorków koktajlowych i listków bazylii anyżkowej.
Sarenka
Halny
mysza75