eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Grillowane keczupowe piersi kurczaka Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Piersi z kurczaka marynowane w mieszance przypraw, oleju i keczupu. Po wyjęciu z marynaty grillowane.

Grillowane keczupowe piersi kurczaka Eli

Składniki:

Grillowane keczupowe piersi kurczaka Eli

mięso

  • 2 duże pojedyncze piersi kurczaka

marynata

  • 10 łyżek oleju
  • 5 dużych łyżek łagodnego keczupu
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżka czosnku granulowanego

Sposób przygotowania:

Grillowane keczupowe piersi kurczaka Eli

przygotowanie mięsa

Grillowane keczupowe piersi kurczaka Eli
Opłukane i osuszone mięso pokroić pod skosem.

Piersi kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić pod skosem na mniejsze kawałki.

przygotowanie marynaty

Grillowane keczupowe piersi kurczaka Eli
Przygotować przyprawę do kurczaka, paprykę i czosnek. i

Przygotować suche składniki: łyżkę przyprawy do kurczaka, łyżkę słodkiej papryki i łyżkę czosnku granulowanego.

przygotowanie marynaty cd

Grillowane keczupowe piersi kurczaka Eli

Przygotować mokre składniki marynaty: olej i keczup.

przygotowanie marynaty cd

Grillowane keczupowe piersi kurczaka Eli
Wymieszać wszystkie składniki marynaty...

Do oleju z keczupem dodać przyprawę, czosnek, paprykę i wymieszać. Do marynaty dodać mięso i włożyć do lodówki na 4 godziny.

przygotowanie kurczaka

Grillowane keczupowe piersi kurczaka Eli
Kurczaka wyjąć z marynaty.

Piersi kurczaka wyjąć z lodówki i oczyścić z marynaty , położyć na tacki i grillować z obu stron na rumiano. Podawać z sosami i pieczywem. Smacznego!