Drobiowe szaszłyki z cukinią i ananasem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Połączenie kurczaka, cukinii i ananasa utworzyło ciekawy efekt smakowy, który na stałe zagości w naszym grillowym menu.

Drobiowe szaszłyki z cukinią i ananasem

Składniki:

Drobiowe szaszłyki z cukinią i ananasem

 

  • podwójny filet z kurczaka
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 2 łyżki soku z ananasa
  • 1 średniej wielkości cukinia
  • 4 plastry ananasa
  • patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Drobiowe szaszłyki z cukinią i ananasem
Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i wlewamy 2 łyżki soku z ananasa. Mieszamy, aby mięso pokryło się przyprawą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w talarki, a plastry ananasa przekrawamy na ćwiartki.

Na patyki do szaszłyków nakłuwamy na przemian cukinię, ananasa i kurczaka (kolejność dowolna), gotowe szaszłyki układamy na tacce do grilla i grillujemy 25-30 minut.