Sposób przygotowania:
Mięso z grilla
Mięso opłukać, osuszyć pokroić w plastry, lekko rozbić, natrzeć pieprzem i solą.
Zrobić marynatę;
Oliwę wymieszać z oregano, majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawą uniwersalną do smaku. Wymieszać.
Mięso włożyć do marynaty i zostawić kilka godzin w chłodnym miejscu. Następnie mięso włożyć na rozpalony grill i grillować do miękkości, obracając od czasu, do czasu.
Podawać z surówkami, sosami, smażonymi ziemniakami lub pieczywem.
Zrobić marynatę;
Oliwę wymieszać z oregano, majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawą uniwersalną do smaku. Wymieszać.
Mięso włożyć do marynaty i zostawić kilka godzin w chłodnym miejscu. Następnie mięso włożyć na rozpalony grill i grillować do miękkości, obracając od czasu, do czasu.
Podawać z surówkami, sosami, smażonymi ziemniakami lub pieczywem.
gusia1000
ewaeu