Sposób przygotowania:
Roladki chlebowe Eli z grillaprzygotowanie nadzienia

Kabanoski pokroić na dwie równe części.
przygotowanie nadzienia cd

Przygotowane plastry sera przekroić na pół.
przygotowanie nadzienia cd

Szczypior umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i przyciąć do długości kabanosów.
przygotowanie roladek

Z kromek chleba odciąć cienkie skórki.
przygotowanie roladek cd

Kromki chleba cienko rozwałkować i posmarować masłem.
przygotowanie roladek cd

Na posmarowany chleb rozłożyć plastry sera.
przygotowanie roladek cd

Na brzegu chleba z serem położyć kabanosy.
przygotowanie roladek cd

Na chlebie z serem i kabanosami położyć cebulkę.
przygotowanie roladek cd

Chleb ciasno zwinąć, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 2 godziny.
przygotowanie roladek cd

Po wyjęciu z lodówki posmarować roladki olejem.
przygotowanie roladek cd

Patelnię grillową rozgrzać i grillować roladki ze wszystkich stron. Do roladek można podać sosy.
Gdy pogoda dopisuje, roladki można grillować na tackach na grillu. Smacznego!
gusia1000