Sandra_Mazur

Sandra_Mazur

Kucharz
[Przepisów: 24]

Grillowane koreczki z indyka i peperonii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

idealne na grillowe party

Grillowane koreczki z indyka i peperonii

Składniki:

Grillowane koreczki z indyka i peperonii

 

  • 1 pierś z indyka
  • kiełbaska pepperoni średnio pikantna,
  • 3 sztuki pesto z suszonych pomidorów,
  • sól

Sposób przygotowania:

Grillowane koreczki z indyka i peperonii
Mięso kroimy wzdłuż na ciekie płaty, każdy z nich smarujemy, pesto i solimy. Nastepnie na jednym z brzegów układamy kiełbaskę i musimy ciasno zrolować. Gotową "roladkę" kroimy na plastry (okolo 1cm grugosci) Nabijamy plastry (slimaczki) na patyczki do szaszłykow. Grillujemy okolo 12-15 min. (az mieso bedzie upieczone w srodku)

Tagi:

pesto indyk