tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Grillowane kotlety z selerem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu grillowane kotlety z selerem, cebulką, sosem sojowym i papryką wędzoną.

Grillowane kotlety z selerem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Grillowane kotlety z selerem

Na grillowane kotlety z selerem

  • 1,5 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 40 g selera
  • 1 jajko
  • papryka wędzona słodka mielona
  • sól himalajska
  • pieprz cayenne
  • 40 ml sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Grillowane kotlety z selerem
1) Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.

2) Seler myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.

3) Do miski wrzucamy mięso, pokrojoną cebulę i seler, wbijamy jajko, przyprawiamy papryką wędzoną, solą himalajską, pieprzem cayenne i dodajemy sos sojowy.

4) Wszystkie składniki w misce dokładnie ze sobą łączymy.

5) Do foremki nakładamy masę mięsną (tyle aby wyszło 6 kotletów).

6) Formujemy kotlety i układamy na blacie.

7) Układamy kotlety na grillu i grillujemy z każdej strony.
Grillowane kotlety z selerem
Do miski wrzucamy mięso, pokrojoną cebulę i seler, wbijamy jajko, przyprawiamy papryką wędzoną, solą himalajską, pieprzem cayenne i dodajemy sos sojowy.
Grillowane kotlety z selerem
Wszystkie składniki w misce dokładnie ze sobą łączymy.
Grillowane kotlety z selerem
Do foremki nakładamy masę mięsną (tyle aby wyszło 6 kotletów).
Grillowane kotlety z selerem
Formujemy kotlety i układamy na blacie (powinno wyjść 6 kotletów).
Grillowane kotlety z selerem
Układamy kotlety na grillu i grillujemy z każdej strony.