Sposób przygotowania:
Grillowane kotlety z selerem
1) Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
2) Seler myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.
3) Do miski wrzucamy mięso, pokrojoną cebulę i seler, wbijamy jajko, przyprawiamy papryką wędzoną, solą himalajską, pieprzem cayenne i dodajemy sos sojowy.
4) Wszystkie składniki w misce dokładnie ze sobą łączymy.
5) Do foremki nakładamy masę mięsną (tyle aby wyszło 6 kotletów).
6) Formujemy kotlety i układamy na blacie.
7) Układamy kotlety na grillu i grillujemy z każdej strony.
2) Seler myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.
3) Do miski wrzucamy mięso, pokrojoną cebulę i seler, wbijamy jajko, przyprawiamy papryką wędzoną, solą himalajską, pieprzem cayenne i dodajemy sos sojowy.
4) Wszystkie składniki w misce dokładnie ze sobą łączymy.
5) Do foremki nakładamy masę mięsną (tyle aby wyszło 6 kotletów).
6) Formujemy kotlety i układamy na blacie.
7) Układamy kotlety na grillu i grillujemy z każdej strony.
SylaUla