gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 816]

Kotlety jaglano selerowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W mojej kuchni na dobrze zagościła kasza jaglana. Bardzo lubimy kotlety jaglane tym razem dodałam do kotletów seler to naprawdę dobry pomysł dzięki selerowi były naprawdę pyszne.

Kotlety jaglano selerowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety jaglano selerowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jaglano selerowe
Kaszę jaglaną u mnie u woreczku gotujemy w osolonej wodzie studzimy. Seler obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę obieramy kroimy w kostkę . Na patelni rozgrzewamy olej dajemy cebulę i seler dusimy chwilę studzimy. Ziarna słonecznika można lekko zmielić w blenderze albo zostawić całe ziarenka.

Zimną kaszę przekładamy do miski mieszamy widelcem. Do kaszy dodajemy seler z cebulą słonecznik. Koperek siekamy dodajemy do kaszy. Wbijamy do kaszy jajko dodajemy przyprawy sól, pieprz ziołowy, kurkumę, kaszę mannę i bułkę tartą wyrabiamy masę.

Jeżeli masa jest wolna to można dodać trochę kaszy manny.

Z masy najlepiej mokrymi dłońmi formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.

Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy kotlety z dwóch stron. Takie kotlety można podać na ciepło do obiadu ale są też pyszne na zimno.

POLECAM!
Kotlety jaglano selerowe
Takie kotleciki są pyszne na ciepło do obiadu
Kotlety jaglano selerowe
Kotleciki jaglano selerowa są zdrowe i naprawdę pyszne