Sposób przygotowania:
Kotlety z kaszy jaglanej
Kasze po włożeniu do garnka zalać wodą i gotować około 20 minut.
Po ugotowaniu włożyć do miski, dodać starte marchewki, pokrojonego w kostkę kawałek selera naciowego, poszatkowaną zieloną pietruszkę i koperek. Doprawić przyprawą curry, przyprawą uniwersalną. Dodać szczyptę soli oraz jajka wymieszać.
Formować kotlety obtaczać w płatkach owsianych. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Podawać z surówką.
Po ugotowaniu włożyć do miski, dodać starte marchewki, pokrojonego w kostkę kawałek selera naciowego, poszatkowaną zieloną pietruszkę i koperek. Doprawić przyprawą curry, przyprawą uniwersalną. Dodać szczyptę soli oraz jajka wymieszać.
Formować kotlety obtaczać w płatkach owsianych. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Podawać z surówką.
gusia1000