Sposób przygotowania:
Naleśnikowe szaszłyki
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować na gładką, jednolitą masę. Odstawić na 20 - 30 minut.
Na patelni roztopić odrobinę masła, wlać porcję ciasta ,rozlać po całej patelni i smażyć cienkie naleśniki z obu stron.
Dowolne owoce umyć osuszyć. Banany obrać ze skóry i pokroić w grubsze plastry.
Ciepłe naleśniki posmarować nutellą i zwinąć w rulon, następnie pokroić w 1,5 cm plastry.
Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno winogrono ciemne, naleśnik, banan winogrono jasne i tak do końca patyczka.
Część naleśników posmarować serkiem waniliowym i zrobić tak samo jak z nutellą.
Rada;
Szaszłyki zaczynać od owocu i kończyć na owocu.
Na patelni roztopić odrobinę masła, wlać porcję ciasta ,rozlać po całej patelni i smażyć cienkie naleśniki z obu stron.
Dowolne owoce umyć osuszyć. Banany obrać ze skóry i pokroić w grubsze plastry.
Ciepłe naleśniki posmarować nutellą i zwinąć w rulon, następnie pokroić w 1,5 cm plastry.
Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno winogrono ciemne, naleśnik, banan winogrono jasne i tak do końca patyczka.
Część naleśników posmarować serkiem waniliowym i zrobić tak samo jak z nutellą.
Rada;
Szaszłyki zaczynać od owocu i kończyć na owocu.
gusia1000