malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Grillowane musztardowe udka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Następnie udka pieczemy na grillu, należy uważać ponieważ za sprawą dodanego miodu łatwo się przypalają. Mają świetny aromatyczny smak, a do tego są miękkie i bardzo szybko się przesmażą.

Grillowane musztardowe udka

Składniki:

Grillowane musztardowe udka

 

  • 1 kg udek (pałek) z kurczaka,
  • 1 łyżeczka kolendry,
  • 1 łyżeczka tymianku,
  • łyżka musztardy,
  • łyżka miodu płynnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 szklanka wywaru drobiowego,
  • 1 cebula.

Sposób przygotowania:

Grillowane musztardowe udka
Udka myjemy, osuszamy. Kolendrę, tymianek rozcieramy, dodajemy musztardę, miód, przeciśnięty czosnek, oliwę. Wywar drobiowy należy zagotować i zalać posiekaną cebulę, przestudzony wywar dodajemy do reszty, wkładamy do wywaru udka, owijamy pojemnik folią spożywczą, udka mają stać tak 12 godzin, co 3 godziny należy je przekręcać.Następnie udka pieczemy na grillu, należy uważać ponieważ za sprawą dodanego miodu łatwo się przypalają.