Sposób przygotowania:
Grillowane naleśniki z parówką i seremETAP 1:
Składniki ciasta naleśnikowego umieścić w misce i zmiksować na jednolite ciasto. Na oleju smażyć cienkie naleśniki na małej patelni i wykładać na talerz.
Ser żółty zetrzeć na tarce na cienkich oczkach. Parówki obrać ze skórki. Każdą przekroić na pół a połówki pokroić na 3 paski wzdłuż.
Każdy naleśnik kłaść na rozgrzanym grillu elektrycznym tak aby połowa była na ruszcie a druga połowa poza. Na jednej połowie posypać go cienko serem, przyprawić solą i pieprzem, ułożyć plasterki parówek, poprószyć serem i przykryć drugą połową naleśnika. Grill zamknąć i grillować naleśnik kilka minut aż się ładnie przypiecze. Wyłożyć na talerz.
Można podać z ulubionym sosem czy ketchupem.